19 Kasım 2016 Cumartesi

Frosch Temizlik Ürünleri Deneyimlerim

Ekolojik ürün deneyimlerim devam ediyor .Bulaşıklarda kalıntı koku olunca içime hiç sinmiyordu .Ekolojik deterjan arayışında frosch ürününe denk geldim .
Eczacıbaşı Girişim tarafından Almanya’dan ithal edilen Warner&Mertz  markası  Frosch , çevre dostu  deterjan ve ev temizlik ürünleri  sunmaktadır.
Ürün yelpazesi, doğada çözünme oranları daha yüksek ve doğal ham maddelerle üretilen, bulaşık ve çamaşır deterjanları  tuvalet ve genel yüzey temizleyicileri ile sıvı sabun  ve  oda kokuları ndan oluşuyor.
Frosch Sodalı Bulaşık Makinesi Tableti etkili temizlik ve parlak bulaşıklar içindoğal ve güçlü bir yağ çözücüdür. Çözünme oranı yüksek, doğal bir üründür. İnsana ve çevreye zararlı kimyasallar içermez.


1 tablet ile çok güzel temizliyor.
Yarım tablet ile aynı temizliği yapıyor .
Ayrıca parlatıcı olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanabilirsiniz .
Bulaşıklarda kalıntı veya koku bırakmıyor .

Migros mağazalarında 25tl  migros karta indirim olabiliyor.

Kimyasal madde içeren her deterjan bedenimize zarar veriyor.Bu sebebden dolayı kullandığınız her deterjanın içeğine bakmanızı ve bu zehirleri evinizden uzaklaştırmanızı tavsiye ederim.



 Bulaşık Deterjanı Aloe Veralı

Güzel bir temizleme yaptığını söyleyemem  çok yağlı ürünlerde 2 defa yıkamak gerekiyor.İçerik olarak güvenilir .Fiyatı 7.5 tl



Yağ Çözücü
Neredeyse tüm silinebilir yüzeylerdeki yağ ve kirin derinlemesine temizlenmesinde doğal, güçlü, greyfurt özlü yağ sökücü. Doğal bir yağ sökücü olan greyfurt özleri içeren formülü sayesinde, en inatçı kirleri bile hızlıca çıkarabilecek kadar güçlü. Bu sebeple, fırın ve ızgaraları temizlemek için de ideal. Mutfaklarda, gıda depolanan alanlarda ve mutfak tezgahları gibi yemek hazırlamak için kullanılan yüzeylerde kullanılması sağlık açısından güvenlidir.



Mutfakta kullandığım 2. yağ çözücü. Hem oldukça etkili ve güçlü, hem kolay durulanıyor, hem de hiç kimyasal olmayan bir greyfurt kokusu var. Markanın da ifade ettiği gibi, gıdayla temas eden mutfak tezgahı, ocak üstü ve lavabo gibi içinde  yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Mutfağımıza zararlı kimyasallar içeren temzileyici ürünleri mümkün olduğunca sokmamaya gayret etiiğimden beri  benim için hayat kurtarıcı oldu diyebilirim.

En çok ta fırın için kullandığım gönül rahatlığıyla kullanıyorum .

Elif İle Sümeyenin Annesi.





14 Ekim 2016 Cuma

İlk okul çizgi çalışmaları

Elifim artık  okullu oldu 71 aylik   olarak başladı .Artık  okul heyecanı  var.İlk 2 hafta boyunca sadece çizgi  çalışmaları yaptılar. Evde bende destekledim.Erken mi verdim acaba diye düşünürken  şimdiden  alıştığını  görüyorum. Şimdi  e ve l sesindeler bakalım  ilerleyen zamanda nasıl  ilerleyeceğiz.

1. Evde kum tepsiniz olsun çizgi  çalışmalarını  tekrar orda yaparak  daha keyifli olacaktır.
2.Farklı çizgi  çalışmaları şeffaf  dosya uzerinden yaptırabilirsiniz.
3.Evde bir pano var orda çizgi  çalışması  yaptırabilirsiniz.
4.Aç tırtıl  kitabını  uyarladık.Orada çizerek çalıştık.
5. Köpek balığı çizerek parmakları  çalıştırabilirsiniz.

Okul maceramız bu şekilde  başladı.

Elifin Annesi .


17 Eylül 2016 Cumartesi

Oyuncak Bebek Valizi

Barbie bebekleri için  valiz isteyen Elifime  yabanci bir sitede buna benzer görmüştük. Bizde sabunluktan  valiz yaparak  çok mutlu olduk.
Elinizdeki malzemeleri  değerlendirin baska bir kutuda olabilir .
Bu sabun kutuları  bir milyoncu gibi yerlerde satılıyor,fiyatıda 1 tl gibi bir rakam  .

Tekerlek olarak düğme  yapıştırdım ama 3 yas ve üzeri de  olsa düğme  ağzına  alma gibi bir durum olabiliyor.Bu yüzden  dikkatli olmakta iyi yapıştırmakda fayda var.

Elif ile Sümeyyenin annesinden hatıra 

20 Ağustos 2016 Cumartesi

Kartondan Bebek Evi

Allahin rahmeti ve bereketi üzerinize  olsun  .Gelecekte  hatırlayacağımız güzel hatıralar  kalması dileğiyle  .

Bir varmış bir yokmuş minik bir kız bebek evi diye annesinin peşinde dolanırken,annesi nezamandır araştırıp yapmayı düşündüğü bebek evini sonunda yapmaya koyulmuş.

Minik kız çabucak bitmesini istiyormuş. Ama annesi bu süreçte biraz zaman geçecek ve bizde seninle sabretmeyi  öğreneceğiz demiş.
Minik kız sabretmek  ne diye sorarken annesi bak biz şimdi yapmaya başlıyoruz ve bu herşeyin bir sırası var zamanı var sabretmek beklemek demek kızım.

Kartondan Bebek evimizi yaptık daha anlamlı ve daha güzel sıcak bir evimiz oldu .

Elifime Sümeyyeme  benden hatıra olsun .


19 Ağustos 2016 Cuma

Deterjan ile Slime yapımı

En çok merak ettiğimiz bu slime nasıl birşey derken netten bir çok araştırma yaptıktan sonra deterjan ile de olacağını bulduk .illa boraks olmasına gerek yok aslında önce boraks  aradım bulamadım netten siparişte vermek istemedik.

Öncelikle  omo rinso bingo  olmuyor ariel  yada persil  sıvı deterjan olacak.

1 kutu su bazlı  tutkal beyaz aldık şeffafda  olur .
1 çay kaşığı ucu ile parmak boyası kırmızı ekledik pembe  için.
Yarım kahve fincan deterjan

Önce tutkal ile boyayı iyice karıştırıp  yavaş yavaş deterjan eklemeye başlayın. Karıştırdıkça  slime ortaya çıkıyor. Elinize yapışabilir.Onun için elinize krem sürebilirsiniz.

Bir 30 dk kadar dinlenince saha güzel oynanıyor  .
Kapalı kutuda 3 gün kullandık.

Eğlenceli ama acayip birşey hem akıyor hem yapışıyor toparlanıyor  bir yere keyifli.

Yapmadıysanız  kesinlikle deneyin derim .Eğer çocuğunuz tiksiniyorsa  yumuşak malzemelerden  biraz ellemek  zor olur.

Sevgiler saygılar  ...😍


29 Temmuz 2016 Cuma

15 Temmuz 2016 (Darbe Girişimi )Unutma

15 Temmuz akşamı eşimin faceden bir video göstermesiyle  ne oluyor diye yerimizden sıçradık.Hemen haberleri açtık ki büyük bir kaos var Boğaziçi  köprüsünü kapatan askerler onlar asker mi? yoksa terörist  mi? Ah onlar varya kaç kişinin evine kor düşürdü  .

İstanbul ve Ankarada büyük sıkıntılar var insanlar sokağa dökülmeye başladı. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan telefon ile bağlantısını  hiç unutmuyorum .Milletimize sokağa çıkın demokrasi ye şimdi sahip çıkma zamanı dediği  an eşimi evde tutamadım. Gitmem gerek şimdi gitmezsem birdaha nezaman gidicem dedi.
İçim yangın yeri ya başına birşey gelirse diye korktum gitme dedim ama o beni dinlemedi .
Gitti ah o gidiş ve bekleyiş ne zordu .2 ve 6 yaşında kızlarım uyuyor hiç birseyden haberleri yok tu taki üzerimizden jetler  geçene kadar .
O nasıl korkutucu bir ses .Kesin dedim bombalanacak  heryer .
2 yaşındaki Sümeyyem  nasıl korkuyor ağlıyor zangır zangır titriyor iki yavruma  sarılıp dua etmekten başka hiç birşey gelmedi elimden.
O an içimden Suriye'de  olan saldırılar aklıma geldi O çocuklar böyle korktular belki de daha fazla nasılda içlerine işledi  .
Şimdi ne olacak diye düşünürken  3 veya 4kez asker uçakları geçti  son geçişte  ateş ederek  gitti nereye kime ateş ediyorsun  vatan haini. Kendi kardeşine sıkmak da ne ? askerlik bu mu? görev bu mu?sizin vatanı korumak inancınız  bu mu ?
Saat  gece 2.30 gibi eşimin tel kapandi dışarda ah ah içimde alev gibi korkular kaç saat haber alamadım. Haberler kötü insanların üzenlerin tank sürüyorlar  ateş ediyorlar .

Kimin silahı ile kime ateş ediyorsunuz.

Çocuklar ağlıyor korkuyor .Baba nerdesin diyorlar.
Sabah ezanı okunuyor .Esimde 5.30 gibi eve geliyor .O an hamd ediyorum şükrediyorum sağ salim eve gelebildiğine .
Sürekli sela okunuyor insanlar dışarı çıksınlar  diye ilk selaýı  duyduğumda içimden birşeyler kopuyor. Ülkem Güzel vatanım bu millet silahsız ölürde  gene de kimseye  bırakmaz. Bu millet silahsız tek bayrak ile askerine  yaklaşıyor yapma abi siz ne yapıyorsunuz  diye yaklaşınca ateş etmeye başlıyor. Yaktınız yıktınız ama geçemediniz. Cenabı Allah size izin vermedi.
Allah Teâlâ'ya Hamd olsun Şükürler olsun. Bu yaptıklarınızı çekeceksiniz.

15 Temmuz gecesi akıllara kalplere kazındı. Elifim  öyle etkilenmiş ki  resimlerde  bu durumu yaşıyor.

Bugün 29 temmuz insanlar meydanlarda  nöbette. Daha sıkıntı geçmedi.
Rabbim inşallah  hayırlısıyla bizleri  feraha ulaştırsın. İnşallah  bu sıkıntılar geçip gitsin.
246 şehidimize Allah rahmet eylesin .Allah teala  ailelerine sabır versin .

Onlar olmasaydı şimdi biz böyle rahat olamazdik.

Unutma!...


8 Temmuz 2016 Cuma

Oyuncak Bebeklerin Saçları Nasıl Açılır?

Selamun Aleykum Hanimlar ,

Bayram biterken bu mübarek cuma gecesine kavuşurken Rabbim tekrar Ramazan Bayramına  kavuştursun İnşallah...

Uzun zamandır yazamıyorum 2 bebeyle zaman öyle hızlı geçiyor ki .Elifim bu sene 1 .sınıfa başlayacak inşallah  1.sınıfa başlamadan bol bol oyun oynayalım, birdaha bu yaşlara geri dönmeyeceğiz ...Elifimin  bebeklerinin saçları  çok karışmıştı  , keçe gibi olmuşlar yumak yumak okadar para verip alınıyor 😍
Kessek olmaz taramak ile olmuyor .

Önce saç kremi ile denemiştim olmadı açılmadı  saçlar kopuyordu.
Nette bir yerde aylar önce vernelleyin  yumuşacık olsun Vernelleyin mis gibi koksun  gibi bir yazı okudum kim verdiyse  bu fikri burdan teşekkürlerimi sunuyorum:)
Vernelli  suda bir 30 dk beklettim  .Sonra ufak ufak tarayıp güzelce duruladım.
Saçlar açıldı ve süper temiz oldular .

2 ayda bir yapmak lazım fazla karışmadan  .
Saçlarıyla oynamadan  olmuyor şimdilik  ördüm bakalım  dayandığı  yere kadar

Bu bilgi burda dursun bir gün başka birisine lazım olur diyerek  yazımı noktalıyorum

ALLAHIN  RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN.
HAYIRLI CUMALAR.


22 Mayıs 2016 Pazar

Ramazan Öncesi Hazırlıklar

Rabbim bizleri Ramazana Kavuştursun inşallah  diyerek sözüme başlamak istiyorum .ınstagramda birtutamani  sayfanın sahibi Feray  Arkadaşımız ramazan imsakiyesi  yapmış ve bu hayra vesile olmak istemiş .Bizde bu güzelliklerden  faydalanalım inşallah.
Ramazan imsakiyesi  , sünneti  seniyye  ve yemek duasi mevcut.

Sizde ramazan gelişini evlatlarınız ile Ramazan köşesi yaparak bu ayın önemini akıllarında kalmasını sağlayabilirsiniz. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah .Geçen yıl ki RAMAZAN KÖŞESİNE BİR GÖZ ATIN 😍 buyrun. 

Çok teşekkür ederim birtutamani ❤


8 Mayıs 2016 Pazar

Octagon 4d Flash Card Denemeleri

 
 
Allahın (c. c. ) selamı  üzerinize olsun .İnstagramda  daha aktif olunca buraya yazmaya fırsat kalmıyor  fazla ihmal etmişim. ;)

İnstagramda  gördüğüm bir etkinliği  burdan paylaşmak istiyorum .Bizde denedik çok keyif aldık.

Octagon  studio  hazırlamış olduğu 4d Flash  cardlar  ile sanki fil yanınızdaymış  gibi öğretebilirsiniz. Türkiye'de kartların  satışı  yok .Internet  sitesinde bedava verdikleri  kartların  çıktısını  alıp  deneyebilir  yada tabletten  telefonla  yapabilirsiniz.

Öncelikle Android  yada Apple storedan octagon  yazıp  gerekli programları indiriyoruz hayvanlar için ayrı meslekler için ayrı şeklinde.

Daha sonra videoda  göreceğiniz üzere o şekilde sizde hem hayvanları sesleriyle  öğretebilirsiniz.

25 Mart 2016 Cuma

Bol Soslu Islak Kek



Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Elifin okulunda  her çarşamba kek günü  olunca bende her hafta farklı kekler denemeye başladım. Herkesin yiyebileceği lezzetli enfes bir tad olan bu keki sizinle paylaşmak istedim .

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker (büyük su bardağı )
Yarım  su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu (pakmaya markası daha güzel kabartıyor)
1 paket vanilya
1,5 bardaktan biraz fazla un markaya göre değişiklik  gösterebilir azar azar eklemekte  fayda var.

Sosu İçin

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket 80 gr sütlü  çikolata

Yapılışı

Yumurta ve şekeri  karıştırma kabına alıp mikserle rengi ağarana kadar çırpın.
Sıvıyağ ,yoğurt sütü de ekleyip karıştırın.
Kakao, un vanilya ekleyip karıştırın ardından kabartma tozunu ekleyelim.

Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün.
20-25 dakika kadar sürede kek pişiyor.
Ķürdan testi yapın içi  piştiyse  çıkarın.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine  örgü şişiyle, sık aralıklarla delikler açın.
Sosu kek pişerken hazırlayın. Bir tencereye süt, su, sıvıyağ, kakao ve şekeri ekleyin.En son çikolata  eklenecek. Ocağın altını yakın, şeker eriyene kadar karıştırın. Sos biraz ısınacak.
Tepside dilimlenmiş kekin üzerine gezdirin. (Yani hem şişle deliyoruz, hem dilimliyoruz)
Kek sıcak, sos ılık olacak.
En az yarım saat bekleyip servin edin.
Kekin üzerine Hindistan  cevizi ,ceviz ,fındık,fıstık  evde ne varsa serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Dil Çubukları ile puzzle

Dil  çubukları  ile eğlenceli puzzle kendinizde çizip  verebilir , sevdiği bir oyuncak resmini  çizebilir veya sayıları  öğrenmesi içinde kolay bir etkinlik.

Öncelikle bu etiketlerden  buldummu  kaçırmamak  gerek herzaman olmuyor .


Bu etkinlik için gerekli malzemeler
İstediğiniz etiketler
Dil çubukları (tane değilde 100 lu olarak satın alırsanız daha karlı oluyor).
Maket bıçağı  (kesmek için)

Dil çubuklarına yapıştırıp  aralarını kestikten sonra sayıları yazarsanız daha bir kolay olur .

Hem kolay hemde eğlenceli.
Önemli olan çocuklarımızın  eğlenmesi ;)

Fatma


Okul Öncesi Kuran Eğitimi


Okul Öncesi Kuran Eğitimi  ne başladık  4 -6 yaş kuran eğitimi  gerçekten  çok zor ve sabır gerektiren  bir iş. Okuma yazma bilmedikleri  için  harfleri  kavramakta  zorluk  çekiyorlar. Her çocuğun  kapasitesi  farklı elifim biraz ağır öğreniyor  Acelemiz yok yavaş olsun  ama tam olsun  inşallah.
Kuran eğitimine  başlayalı  1 ay oldu .Bu 1 aylık  gittiği  okul dışında evde bende destek oluyorum.
Ufak tefek oyunlarla  başka bir kitaptan faydalanarak  çalışıyoruz.
Öncelikle  harekeler de Esre ve Ötre  biraz bizim için zor oldu ve henüz  tam kavramadı.




 Üstün  harekeyi  başında  bak şapkası  var diyebilirsiniz  .

Esre yi ayakkabı olarak tanıtarak  başladık.
E harfi ayakkabı  giymiş  ve çamura  bulaşmış  .E harfini  giren diğer  harfler  iii  demiş  diyerek kafasında kalıcı  kalmasını  sağladım. Okuldada  aynı şekilde  öğrettiler



Ötre  başında  kurdela  takmış  ama bununda şöyle   e harfine  öğretmeni  kurdela  takmış  ve arkadaşları uuu  diye söylemişler  yada rüzgar sesi uuuu  diyerek öğrenebilirsiniz. Saçınıza  kurdela  takmakta  görsel olarak hafızasında  kalmasını  sağlayacak .




Harekeli harfleri  güzel okuyor  velakin  karışık  olursa hemen unutuyor. O yüzden sıkıldığı  zaman  ya ufak bir etkinlik  ile canlandırmak  veya hiç sıkmamak gerekiyor.

Harekeler  tamamlanınca  cezim ile ilgili  etkinliklerimiz  olacak inşallah.

11 Mart 2016 Cuma

Okul Öncesi Etkinlikleri

Elifim  ile yeni etkinlikler  keşfediyoruz. Keçeden  yaptığım oyuncak  ile organlar üzerine konuşuyor  ve işlevlerini  öğreniyoruz. Önemli olan beraber kaliteli  vakit  geçirmek  mutlu olup eğlenmek  .Keçe ayrıca cırt  cırtlı  olması ayrı bir keyif tak çıkar yapmak yerini  öğreniyoruz.
Anneler mutlu olacakki  bebeklerden mutlu  olsun.


28 Şubat 2016 Pazar

Anında Beyazlık: IPANA PERFECTION

İLK KULLANIMDAN İTİBAREN BEYAZLATAN DİŞ MACUNU, IPANA PERFECTION!

Türk toplumu genel olarak çayı sever derler ama ben kahveciyim. Sanırım bu alışkanlık bana Amerika’da okula gittiğim dönemlerden yadigar…  Keşke oradan bana kalan kahve değil de, günde iki kez spor yapıyor olma alışkanlığım olsaydı… Ama hep zararlı şeyler keyif verir ya insana, bendeki de o hesap. Güne bir bardak sade neskafe içmeden kesinlikle başlayamıyorum ve en az 5-6 bardak nescafe, 2 fincan da Türk kahvesi içerek günümü tamamlıyorum. Akşama doğru hafif bir kalp çarpıntısı ve lekelenmiş dişlerden nasibimi alıyorum. Bu gidişata bir son vermem lazım biliyorum, en azından sağlığım için… Ama dişlerime gerçekten harika beyazlık sağlayan, lekelerden eser bırakmayan bir çözüm buldum. Yıllardır bu konuda inanın çok diş macunu denedim, bir çoğunun hiç ama hiç faydasını görmedim.. Fakat bu ürün bambaşka.

Son günlerde market alışverişine gittiğim her mağazada ve televizyonlarda sıklıkla İpana’nın yeni ürünü Perfection’a denk geliyordum. Biliyorsunuz ben de dişlerimin beyazlığına ve mükemmelliğine çok özen gösteririm ve bunun için sürekli yeni ürünleri deniyorum. Her yerde bu kadar görünce ve 3 günde %100’e kadar lekesiz iddiasını duyunca, bir de üzerine diş hekimim bu ürünü kullanmamı önerince hemen aldım. Performansına gerçekten şok oldum, ilk kullanımdan itibaren diş yüzeyindeki lekeleri çıkarma etkisini fark ediyorsunuz.

Beyaz bir gülümseme de aslında sahip olunması gereken en önemli özellik benim için. Yeni İpana Perfection Mucize gibi. Kullanmadan kesinlikle inanmazdım, deneyince etkisini gördüm ve mükemmel sonuç aldım. Üstelik beyazlatma etkisi bu kadar iyiyken diş minenize hiç bir zarar vermiyor.

Aynı ailenin Oral-B 3D White Luxe ağız bakım suyunu da aldım hemen, o  da diş macunu ve fırçasının ulaşamadığı alanlardaki lekeleri bile çıkararak uzun süre keskin bir ferahlık sağlıyor.

Procter and Gamble’ın dünyada pazara sunduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection İpana, Amerika’da Crest markasıyla pazara sürdüğü ürünün birebir aynısı. Zaten sanırım algı olarak kahve alışkanlığımın oradan kalmış olması ve Crest’in de Amerika’da en çok tercih edilen diş macunu olduğunu biliyor olmam bu ürünü itirazsız tercih etme sebebim oldu.

PERFECTION 3 günde diş yüzeyindeki lekelerin %100’e kadarlık kısmını etkin biçimde çıkarıyor. P&G ve İpana ürün performansına o kadar güveniyor ki, memnun kalmazsanız paranızın tam 2 Katını iade ediyor. Beyaz gülüşlere önem verenler bu ürünü deneyin, pişman olmayacaksınız.

Ürünü satın almak isterseniz tıklayınız!
 

Ağız bakımı ile ilgili detayları öğrenmek isterseniz www.agizbakimuzmani.com linki inceleyin derim. 

#ipanaperfection #gülüşünügöster

İçerik Kaynak: http://www.melinasmom.com/
Video Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=RZ5ymuChrW0

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

27 Şubat 2016 Cumartesi

Doğal Kireç Temizleme

Çaydanlık  içinde biriken  kireçler  çok canımı  sıkıyordu  kimyasal temizleyici  de hiç kullanmak  istemiyordum .Bir forumda  okumuştum. Çaydanlığın  kireç olan yerine kadar su dolduruyoruz  ve 1 yemek  kaşığı  limon  tuzu ile kaynatıyoruz .Ben 5 dk kaynatıp  daha sonra yıkadım  içi pırıl  pırıl  oldu çelik  çaydanlıkta  daha farkediliyor.
Çok pratik  ve basit bir yöntem  ile çaydanlıklar  tertemiz etmek hepimizin hakkı 😊😊

Fatma


11 Şubat 2016 Perşembe

Scholl Velvet Smooth Express Ayak Törpüsü Elmas Taneleri - Fikri Mühim

Herkese merhabalar,

Fikri mühim deneyimlerimiz devam ediyor.Çok merak ettiğim bir ürünün elime ulaşmış olması gerçekten mutluluk verici.




Scholl ile kadifemsi yumuşaklık ayağınıza geliyor!
Bayanların el ve ayak bakımı gerçekten çok hassas bir konu 15 günde bir pedikür yaptırmak ile istediğimiz yumuşaklığı elde edemeyebiliriz.
Çalışan bayanlar pedikür için vakit ayırmakta zor olduğu için bu cihaz gerçekten çok işinize yarayacak ..#32milyonayak #selfeet
 
 


 Bu ürünün en büyük özelliği elmas tanelerine sahip bir başlığa sahip olması .Saflığın ve mükemmelliyetin simgesi olan elmas ,şimdi scholl velvet smooth ayak törpüsünde :)
360 derece dönebilen başlık ile en sert kısımlar 2 haftada istediğini yumuşaklığa kavuşacaktır.
Başlık olarak az-orta-çok sert deriler için 3 farklı başlık bulunuyor.

 
 
Ürünün Olumlu yönleri pilli olması, canı acıtmaması,kuru iken yapılabilmesi,10 dk ile 2 günde veya hergün uygulanabilmesi.
Ürünün olumsuz yönü sadece biraz sesinin fazla olması.

Ben gerçekten çok memnum kaldım. 3 kere kullandım ve gerçekten gözle görülür bir yumuşaklık elde ettim.
Etrafa toz saçıyor o yüzden banyoda yapılması uygun olan :)

 
 
Kullanım şekli;Ayağınız kuru ve temiz olmak şartıyla istediğiniz an kullanabilirsiniz.Düzenli kullanım olursa daha iyi bir sonuç olacaktır.
Ayak derininizin sertleşmiş bölgesine hafif ve orta basınç ile kullanabilirsiniz.
Ayağınıza fazla bastırdığınızda otomatik duruyor.

Uyguladıktan sonra ılık su ile yıkayıp ayak bakım kremi uygulayın ve çorap giymek yumuşak olmasını destekliyor .
Haftada bir gün Ayak peeling ile daha pamuksu ayaklar ortaya çıkacaktır.

FikriMühim ve Scholl Türkiyeye  Teşekkürler.

Fikrimühim üye olmak için buyrun.

1 Şubat 2016 Pazartesi

Manevi Eğitim Sure ve Dua Ağacı

Elifim ile etkinliklere kaldığımız yerden devam ediyoruz.Manevi eğitimde yavaştan başladık.Önce Dua ve kısa sureleri ezberliyoruz.Dua ve sure ağacı yaptık her öğrendiği dua için bir kalp şeklinde elmalarımızı yapıştırıyoruz.Daha sonra tırtıl yapmayı planlıyorum.Duaları Öğretmek için önce ben tekrar ettiriyorum.Telefondan dinliyoruz bir 5 kez sonra sıkılırsa bırakıyorum.Yolda yürürken genelde konuşmayı çok sever ozaman tekrar ediyoruz ve ezberliyoruz.Sıkılmadan severek okuması için hep bir oyun ile olmalı yoksa çocuklar çabuk sıkılıyor.
Örnek;Subhaneke duasını Sudan hatırlayarak aklında tuttu.Her çocuğun öğrenme şekli farklıdır.Dinleyerek akıllarına giriyor ve ezberliyorlar.


Pırasalı Çıtır Börek Tarifi












Pırasalı Börek 

Ömrümde hiç yemediğim bir börek kendi tecrübelerimle yaptığım ve lezzetli hafif bir börek oldu.Aşağıdaki şekli hep görüyordum ilk denemeye göre kötü sayılmaz :)

Malzemeler,
yarım kilo pırasa
5 tane yufka
1 ortaboy havuç
çörekotu
yarım çaybardağı yağ
karabiber 
tuz 
pulbiber

Börek sosu
1 su bardağı su 
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un(bozadan biraz cıvık bir kıvamda olacak)

Önce iç harcımızı hazırlıyoruz.Havuç rendeleyip pırasaları istediğiniz boyutta kestikten sonra iyice az yağla kavuralım.Kapağını kapatalım biraz su bırakırsa iyice çektirelim.en son tuz ve baharatları ekleyerek tadına bakalım.

Yufkaları üçgen şeklinde kestikten sonra sosu heryerine gelecek şekilde sürüp .Yukardan  aşağı parmağınızla itin ve resimdeki şekil olacak ve aşağı doğru çevirin iç harcını koyup sarınca bu şekil oluyor.Üzerine yumurta sarısı ve  çörek otu ekleyip 200 derecede pişirebilirsiniz.

Bu börek sosu çıtır bir börek yapıyor tadıda hafif oluyor.
Afiyet olsun.




18 Ocak 2016 Pazartesi

Bebek Etkinlikleri - Sümeyyemin Etkinlikleri













Allah (c.c) evlatlarımızı  birer hayırlı  kul olarak yetiştirmeyi nasip eder inşAllah.

15 aylık olan minik kızım ile ufak ufak etkinliklere  başladık.Zaman okadar hızlı geçiyorki  gün içinde  planladığım  bir çok işi yapamıyorum.Zaten bu dünyanın  işleri  hiç bitmez .Elifim  anaokulu  macerası  sabahları  bir koşturmaca  derken bugünümüze  Çok şükür.

Elinizden  geldikçe bütün işlerinizi  erteleyin  evlatlarınızın  bu yaşlarında yanında olmaya çalışın  onların bu yaşları birdaha geri gelmiyor .Çalışan annelerin  içindeki  acıyı çok iyi anlayabiliyorum. Her boş zamanımı elimden geldikçe  onlarla  vakit geçirerek  planlıyorum.

Çok uzun tutmadan etkinliklerimizi  paylaşalım. İnstagram  hesabımızda  daha çok aktif  oluyoruz. 😊

15 aylık bir bebek de keşif başlamış  ve o meraklı dünyası devam ediyor o yüzden hiç engeller koymamalı  ne yapmak istiyorsa  öylece bırakın yapsın  güzelce onla  konuşarak  anlatabilirsiniz. Bir süre sonra siz sabrettikçe  o merakı bitecek  ve başka serüvenler  başlayacak.
Aylardır  evde her çekmece  boşaltma, çanta karıştırma  ,poşetlere birşeyler  koyma vb. O halleri  çok tatlı oluyor en fazla kaç yıl çekmece  boşaltabilirki  😀4 aydır çekmecelerin  içinde ne var ne yok çıkarıyor  şu günlerde azaldı haftada  2  kez felan yapıyor.😀

1. Çekmece  boşaltmayı  seven bebeklere  mutfakta  özel bir çekmece ayarlayın  kırılmayan  kesmeyen mutfak eşyaları plastik  şişeler  pipetler renkli  muffin  kalıpları  bunlar resmen onların  oyuncakları  😊 oluyor.
2. Evde 2 li veya 3 lü puzzle  varsa arkalarına magnet  yapıştırıp  buzdolabın  üstüne yapıştırın veya Plastik  hayvanların  arkasına magnet yapıştırın keyifli  oluyor.Siz o sırada  mutfak  işe ilgilenirsiniz.
3.Sticker  yapıştırma ilk kez yapmamıza  rağmen  severek  biraz zorlansada  yapıştırıp çıkardı.Stickerları gözetim  altında  yapmakda  fayda var .
4.Aktarma  etkinlikleri  veya doldurma  ufak deliklere  pipetler  koyma resimlerdede  görebilirsiniz çok keyif alıyorlar.
5.Kitap okuma  ve herşeyin isimlerini  tekrar etmek eğer sizi dinlemiyorsa  bile siz tekrar edin onların beyinleri kaydediyor.


17 Ocak 2016 Pazar

Alterra Dudak Balm



Soğuk havaların gelmesiyle  kuruyan,çatlayan  eller üzerine  dudaklarda  ilk sırada yer alıyor.
Rossman  mağazasında  gezerken  gözüme takılan ' alterra  naturkosmetik sos lıppenpflege 'Alterra  Dudak bakım kremi   ilgi odağımdaydı. 

1 aydır kullanıyorum ve gerçekten işe yarıyor  . Ciddi kuruyan  kanayan  dudaklarda  fayda sağlıyor  1 günde toparlanmasına  yardımcı oluyor .

Yabancı bloglarda  bu dudak bakım kremi hakkında   memnuniyetleri  okuyabilirsiniz. Ben almadan önce okumamıştım .Kullandıktan  sonra okuyunca  farkettim. 😊

İçerisinde  Organik nar çekirdeği  yağı  ,jojoba  yağı ve E vitamini kuru ve çatlamış dudakların  daha yumuşak olmasını  sağlar.Sentetik boya ,koku ve koruyucu  maddeler içermez .Silikon, parafin ve diğer mineral  yağlar  içermez. Vegan  ürünüdür.

Eğer sizinde  aşırı  kuruyan  kanayan dudaklarını  varsa Rossmann  mağazalarına  bir uğrayın  derim.

Sizin başka bildiğiniz Organik  Dudak bakım kremi varsa yorumlarınızı  bekliyorum.




15 Ocak 2016 Cuma

Balmozon Ozonlanmış Yağ



Balmozon  profesyonel cilt  bakım serumu  merak ettiğim denemek istediğim bir üründü.

Ürünü  deneme fırsatı buldum  olumlu  olumsuz  yorumlarım  olacak .

Balmozon  ozonlanmış  yağ nedir?
Tarihte  sıvı altın  olarak  adlandırılan zeytinyağı, ozonlandığında mucizeler  oluşuyor.
Ozonlanmış  yağ, zeytinyağının  içinde  ozon kabarcıklarının  geçirilmesi ile elde edilir.
Deriye sürüldüğünde içine hapsettiği  oksijen bileşiklerinden yavaş yavaş  oksijen  salmaya  başlar.
Cildi nemlendirir,
Tamir eder,
Mikropları öldürür,
Yara iyileşmesine  yardımcı olur.

Bu ürünün  içinde  hiç bir kimyasal  madde içermemesi  gerçekten  tercih sebebi  olabilir .

Ozonlanmış  yağı  kullanıldığı  durumlarda  10 dan  fazla sıkıntıda  fayda sağladığı söylensede  ben 2 sıkıntıdan uzun süre denememe  rağmen bir sonuç alamadım.

Öncelikle  bileğimde  yanık vardı  10 gün kadar günde 1 kez kullanmama  rağmen hiç bir faydasını  göremedim.

Eşimin  parmağında  olan siğil için belirtmiş oldukları  kullanım talimatını göre 10 gün boyunca  1 defa kullanılması  yazıyor.
1 ay düzenli olarak eşim kullandı .

Sonuç : Olumsuz sadece biraz ufaldı  tamamen  geçmedi  şuan 2 haftadır  sürmediği  için siğiller büyümeye başladı.

Genel olarak bir yararını  biz göremedik .
Ayrıca kokusu  inanılmaz  ağır ve rahatsız edici .


Alırken  koku hassasiyetiniz  varsa kesinlikle  bir kez daha düşünün  derim .



hakkında daha fazla detaylı bilgi almak isterseniz.
www.balmozon.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...