Probiyotik Turşu yapımı
Neden probiyotik?
Çünkü bağırsak florasının buna ihtiyacı var. Bu zamana kadar her yediğimiz zararlı gıda tüm bedenimize zarar veriyor . Belki bu zararı hemen göremiyoruz . Zaman geçtikçe hastalıklarla kendini gösteriyor.
Bağırsak 2. Beyin ise ozaman çok önemsemeliyiz.
Probiyotik Turşu aslında Fermente turşu buzamana kadar sirkeli limonlu yapılan turşu tariflerini unutun.
Sirke ve limon fermente olmasına izin vermiyor işlemi hızlandırıyor.
Gerçek probiyotik fermente turşular sadece sebzeler ve kaya tuzu ile olurmuş.
Tarifime gelirsek lahana turşusu favorimdir herzaman .
Ufak bir lahana 2 kg kadar
Cam kavanoz
Kaya tuzu
Sarımsak
Temiz içme suyu
Elinizde varsa probiyotikte ekleyebilirsiniz.
Yapılışı ; Önce lahanları yıkayıp ince ince kesin,daha sonra yapılacak olan kavanozları sirkeli su ile yıkayın hiç deterjan kullanmadan .
Kapaklarınız yeni olmalı .
Sonra 1 litre suya 2,5 yemek kaşığı tuz şeklinde hazır edin .
Sarımsakları hazırlayın 500 gr kavanoza 7 veya 8 tane sarımsak koyuyorum .
Kavanoz kapaklarınıda bir ufak tencerede kaynatın sıcak kapaklar turşunun kaçak vermesine engel oluyor.
Sıra geldi kavanozlara doldurmaya 2 tane sarımsak koy üzerine iyice bastırarak doldur ne kadar sıkı okadar iyidir.
Aralarda sarımsak unutmayın .
En son üzerine su çıkacak kadar doldurun ve elinizde 1 şaşe probiyotik varsa onu 500 ml şişelerde ikiye bölün .
Kapağını kapat ve ters çevirip 12 saat tepsinin içinde karanlık bir alanda beklet. Sonra duz çevirip 1 ay bekliyoruz. Karanlık ve ılık bir yerde tutun.
Ben daha yeni açtım bu turşuyu önceden sirkeli ederdim gerçekten sirkeli turşu dan daha güzel ve lezzetli .
Afiyet olsun kolay gelsin 😍
Fatma