27 Ocak 2015 Salı

Sütlaç Tarifi (Pirinç Unsuz)

Malzemeler

1 kg süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağından az şeker
1.5 su bardağı su
tarçın

Yapılışı

1.5  bardak kaynar suya 1 bardak pirinç'imizi 4 veya 5 saat suda bekletelim. Pirinç tencereye alalım ve 1 kg süt ile pişirilir. Kaynamaya başlayınca pirinçler yumuşayınca şeker ilave edelim(tadına bakarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ).
Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
Bu ölçü ile cıvık olmuyor eğer sulu severseniz 1 bardak daha süt ekleyebilirsiniz.
Sonra ılıyınca kaselere koyalım ve en az 4 saat dinlendirelim.Üzerine bol tarçın :)
Bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli oluyor.

Eğer bunu fırında yapmak isterseniz bir yumurta sarısını ayrı bir kap içerinde ılık olan sütlaç ile karıştırıp sonra içine ekleyelim.
Fırın kaselerine koyup, tepsinin içine biraz su ve 180 derece fırında üzerini kızarmasını sağlayalım.
Afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...