Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Elifin okulunda her çarşamba kek günü olunca bende her hafta farklı kekler denemeye başladım. Herkesin yiyebileceği lezzetli enfes bir tad olan bu keki sizinle paylaşmak istedim .
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker (büyük su bardağı )
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu (pakmaya markası daha güzel kabartıyor)
1 paket vanilya
1,5 bardaktan biraz fazla un markaya göre değişiklik gösterebilir azar azar eklemekte fayda var.
Sosu İçin
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket 80 gr sütlü çikolata
Yapılışı
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle rengi ağarana kadar çırpın.
Sıvıyağ ,yoğurt sütü de ekleyip karıştırın.
Kakao, un vanilya ekleyip karıştırın ardından kabartma tozunu ekleyelim.
Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün.
20-25 dakika kadar sürede kek pişiyor.
Ķürdan testi yapın içi piştiyse çıkarın.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine örgü şişiyle, sık aralıklarla delikler açın.
Sosu kek pişerken hazırlayın. Bir tencereye süt, su, sıvıyağ, kakao ve şekeri ekleyin.En son çikolata eklenecek. Ocağın altını yakın, şeker eriyene kadar karıştırın. Sos biraz ısınacak.
Tepside dilimlenmiş kekin üzerine gezdirin. (Yani hem şişle deliyoruz, hem dilimliyoruz)
Kek sıcak, sos ılık olacak.
En az yarım saat bekleyip servin edin.
Kekin üzerine Hindistan cevizi ,ceviz ,fındık,fıstık evde ne varsa serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
25 Mart 2016 Cuma
Bol Soslu Islak Kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder