29 Aralık 2015 Salı

Revox Bitkisel Şampuan



Herkese Merhaba ,

Revox  şampuan  instagram  sayesinde  tanıdım  ve bilgi almak ve denemek istediğim için ürünü deneme fırsatım  oldu.
2 ay deneme süresinde olumlu  olumsuz yönlerini  yazıyorum. Ürünü almadan önce faydası olması adına.

İçerik bakımında çok güvenilir %100 bitkisel içerikli ama herkesin  saç yapısına  uymayabilir.

OLUMSUZ  :Benim  saçlarım   hem dökülmesini  azaltmadı  hemde daha çok kurumasına  sebeb oldu. Saç yapım kalın telli  ve normal saç tipi.


OLUMLU ;Eşime  kullanmasını  söyledim  onda nasıl bir sonuç  olacaktı merak ediyordum. Eşimin  saçlarında  kepek  ve dökülme  vardı .Saç yapısı kalın telli yağlı bir  yapısı vardı .
Revox  kullanıyor çoğunlukla  arada farklı şampuanda kullanmasına rağmen 😊  ben gidip saçlarına  bakıyorum  kepeklenmede  azalma  var dökülmede  azalma var eşimde   faydasını  gördük.
Dökülme  azaldı✔
Kepeklenme azaldı✔
Yağlanması  azaldı ✔

Ürün gönderimi  ve deneyimi  için teşekkür  ederiz.

REVOX  şampuan hakkında  detaylı  bilgi almak isterseniz  aşağıdaki yazıyı  okumanızı  tavsiye ederim  .


REVOX; BAŞÖRTÜSÜ, TÜRBAN VE BENZERİ ÖZEL ÖRTÜLERLE KAPATILMIŞ SAÇLAR İÇİN TÜMÜYLE ÜSTÜN TEKNOLOJİ KULLANILARAK ÜRETİLMİŞTİR.

REVOX; özel olarak seçilmiş emsalsiz bitkisel aktiflerle formüle edilmiş bitkisel bir şampuandır.
Saçlı deride kan dolaşımının düzenli olmaması bu bölgenin yeterli oksijeni/havayı alamaması nedeniyle saçlar cansızlaşır, güçsüzleşir, kırılma ve dökülmeler çoğalır kepek oluşur. Bu durum ise saçlı deride nemli ve sıcak ortamları seven bakteri ve mantarların üremesine ve devamında da yoğun saç dökülmelerine neden olur.
REVOX içeriğindeki etkin bitkisel aktifler ve üretim esnasında tamamen yoğun oksijenle deionize edilmiş su kullanıldığından saç foliküllerinin arınarak beslenmesine yardımcı olur. REVOX içeriğinde bulunan ve organik bezelyeden kazanılan bir aktif olan Pisum Sativum Sprout Extract sayesinde  saç ve saç derisini beslemeye yardımcı olur.
REVOX yine içeriğinde bulunan Vitis Vinifera Seed Extract’ın muhteviyatındaki İsviçre’nin meşhur Pinot Noir üzümünden kazanılmış aktif sayesinde saç kurutma makinasının ve diğer dış etkenlerin vermiş olduğu zararlara karşı saçlarınızı korur. Celyamin sayesinde ise yıpranmış saçlardaki saç keratinini onarır, saçların nemini optimize eder. Saç boyamalarında oluşan keratin çözülmelerine karşı saçları korumaya yardımcı olur.

 

SAÇ DÖKÜLME NEDENLERİ:

Günde 100-150 kadar saçın dökülmesi normal olarak kabul edilmektedir. Ayrıca bu durum mevsimlere ve mevsim geçiş sürelerinde de farklılık gösterebilir. Bunun dışında saç dökülmelerini iki ana başlık altında toplayabiliriz. Bunlar;

 Genetik nedenler
Genel olarak androjen olarak da ifade edilebilen erkeklik hormonlarının, erkeklerde ve kadınlarda genetik nedenlerle programlanmış saç kökleri üzerine, bu hormonun bir ara metaboliti olan dihidrotestesteronlar yoluyla etki ederek saç köklerini tanhrip etmesi neticesinde saç dökülmesi olayı oluşur ve kellik ortayla çıkar. Genetik programlardaki farklılıktan dolayı başın belli bölümlerindeki saçlar bu hormona duyarlılık gösterip dökülürken özellikle başın arka kısımlarındaki saçlar bu hormonların etkisine karşı çok daha duyarsız olup genelde dökülmezler.

 

Diğer nedenler
- Saç foliküllerinin sağlıklı beslenebilmesi için gerekli elementlerin yetersiz dolaşımı nedeni ile bölgeye ulaşamaması ve hem de metabolizmada oluşan zehirli atıkların yine yetersiz dolaşımı nedeni ile temizlenememesi saç köklerinin kolayca tahrip olmasına ve saçın dökülmesine yol açar. Aynı şekilde lenf drenajında oluşan yetersizlik neticesinde, o bölgede oluşmuş metabolik artıkların uzaklaştırılmasındaki yetersizlikte saç dökülmelerinin önemli nedenlerindendir.

- Yüz derisinde olduğu gibi kafa derisinde (scalp) ve saçlarda da bünye özelliklerine göre değişiklikler söz konusudur. Hemen her iki kişiden birinin kafa derisindeki yağ bezleri normalden fazla yağ üretir. Özellikle yağlı bir cilde ve kafa derisine sahip olan kimselerde yağlanma neticesinde saçlı deri üzerindeki kıl köklerine kadar uzanan porların, deliklerin tıkanması ve neticesinde saç foliküllerinin havasızlıktan boğulması söz konusu olmaktadır. Eğer başın yağlı olan saçlı derisi uygun bir şekilde ve uygun temizleme yöntemi ile temizlenmezse derinin üzerinde bir tabaka oluşturur ve bu da netice olarak saçların daha cılız çıkmasına ve kelliğe zemin hazırlar. Yüzünün derisi yağlı olanların genellikle kafa deriside yağlıdır. Herkesin kafa derisinde kepeklenme olur. Bu durum derinin kendini yenilemesinin bir sonucudur. Altında yeni deri oluştuğunda eski deri canlılığını yitirir ve kepek halini alır. Kepeklenme ise iki durumda problem haline gelir.

- Derinin fazla yağ üretimi nedeni ile kepekler bir kabuk gibi kafa derisine yapışır. Bu durumda saçların dip tarafı yağlı, öteki kısımları ise kurudur. 

- Yağ bezlerinin az yağ üretme durumunda ise, kafa derisi kuru olduğu için kepekler etrafa uçuşur. Bu durumda saçlarda genellikle cansız ve kırılgan olur.

 Ayrıca; Yanlış ürün kullanımı, beslenme bozuklukları, stress, çevre kirliliği, bazı hastalıklar ve infeksiyonlar, hamilelik, bazı tedavi yöntemleri (kemo-terapi, vs.), sigara ve alkol, güneş, deniz, rüzgar, tuzlu su, vs. saçımızın sağlığını ve dökülmelerini etkileyen nedenlerdendir.

 REVOX şampuan İsviçre ve Avusturya’daki laboratuvarlarda Avrupa’da branşlarında tanınmış otoriteler Dr. Volker Kahlhofer ve Dr. Erhard Diwald’in de önerileri ve Talat SAM tarafından formüle edilip geliştirilen patentli bir saç onarım ürünüdür. Bu ürün formüle edilirken %100 bitkisel bazlı aktifler temel unsur olarak alınmış ve bu temel üzerine oturtulmuştur.

 REVOX TRANS EPIDERMAL WATERLOSS (TEWL) ‘U AZALTIR

REVOX şampuan içermiş olduğu aktif substanslarla saç köklerinin ve saç foliküllerinin ihtiyacı olan besinleri sağlar.

 

REVOX’UN KANITLANMIŞ SONUÇLARI

İsviçre’de bağımsız ve AB’den yetkili Enstitüsü’nde bitmiş ürün ile yapılan;

 

Etkinlik testlerinde 

- Sürekli ve düzenli kullanım neticesinde saç dökülmelerini engellediği,

- Güçsüzleşmiş saç köklerini ihtiyacı olan besinleri sağlayarak saçlara ekstra parlaklık ve elestikiyet kazandırdığı,  

- Kepek oluşumunu azalttığı ve yenilemesini engellediği,

Güvenirlilik testlerinde

- pH değeri saç derisi ve cilde uyumlu olduğu,

REVOX şampuanın aktif maddeleri bitkiseldir.

 

NEDEN REVOX ?

REVOX şampuan kepek oluşumunu engeller.

REVOX şampuanın pH değeri saç ve saç derisine uygundur.

REVOX şampuanın eşsiz ve patentli formülasyonunda gerek sizlerin saç sağlığı, gereksede ürün kalitesi düşünülerek bitkisel extractlar kullanılmıştır.

 

KULLANIMI

Islak saça, saç diplerine masaj yaparak uygulayın. En az 60 saniye bekletin ve iyice durulayın. En iyi sonucu alabilmek için düzenli olarak kullanınız.


22 Aralık 2015 Salı

Elma Kabuğundaki Mum ve Parafin

Elma kabuklarındaki  mumlardan yada parafinden haberiniz  varmı ?Gerçekten  bu konu beni rahatsız ediyor aldığımız  elmalar  neden bozulmuyor  uzun süre herşeyin genetiği  değiştiriliyor .Bırakın doğal haliyle  yiyelim. Kurtlar  bile meyvelere  yanaşmıyorsa biz nasıl kendimizi  çocuklarımızı  koruyalım. Organik tarım yok denecek  kadar az ,Bugunlerde   1 ayda 3 kez grip  olunca yediklerimiz  gerçekten  vitamin  değerini  kaybetmeye  başlamış. Tek elma değil  bir çok meyve sebze için parafin  ve mum uygulanıyor.

Parafin sebze ve meyve kaplayarak o üründeki zirai ilaçların içeriye hapsolmasına neden oluyor. Peki parafin ilk bakışta anlaşılabilir mi? Bir meyve yada sebze parafin kullanılıp kullanılmadığını anlamak çok kolay. Parafinli elmanın üzerini tırnağınızla kazıdığınızda oluşan beyazlık parafinin en önemli işareti .

Yukardaki  resimde  net bir şekilde  görebilirsiniz.

Parafinli elmayla doğal elmayla arasındaki fark çok açık görülüyor. Doğal elmada çürüme çok rahat bir şekilde fark edilirken katkı maddesi kullanılan elma ise parafin kaplı olduğu için hala pırıl pırıl gözükebiliyor.

Özellikle  dolapta 2 aydır 1 tane elma var bozulmamış 😀bakalım  nezaman çürümeye  başlayacak.

Henüz kanıtlanmış bir tehlikesi yok ancak hayvan deneyleri çok da masum olmadığını gösteriyor. 90 gün süreyle bu tür parafin kaplanmış gıda tüketen farelerde karaciğer ve damaralrın çevresindeki lenf düğümleri ve bağışıklık sisteminin ana elemanlarında iltihap oluştuğu görülmüş.

Parafin kapladığınızda dışarıya gidemeyen kimyasallar mecburen içeriye daha fazla yoğunlaşıyor. Üstelik bakteriler de içerisi nemli olduğu için daha kolay ürüyor.

Yıkamak sirkeli  suda bekletmek  yeterli  olur mu  ?Soyarak  çözüme  ulaşırmıyız? En iyisi organik tarım tercih etmek  ve doğal beslenmek.Zararın neresinden  dönsek  kârdır.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...