1 Şubat 2016 Pazartesi

Pırasalı Çıtır Börek Tarifi












Pırasalı Börek 

Ömrümde hiç yemediğim bir börek kendi tecrübelerimle yaptığım ve lezzetli hafif bir börek oldu.Aşağıdaki şekli hep görüyordum ilk denemeye göre kötü sayılmaz :)

Malzemeler,
yarım kilo pırasa
5 tane yufka
1 ortaboy havuç
çörekotu
yarım çaybardağı yağ
karabiber 
tuz 
pulbiber

Börek sosu
1 su bardağı su 
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un(bozadan biraz cıvık bir kıvamda olacak)

Önce iç harcımızı hazırlıyoruz.Havuç rendeleyip pırasaları istediğiniz boyutta kestikten sonra iyice az yağla kavuralım.Kapağını kapatalım biraz su bırakırsa iyice çektirelim.en son tuz ve baharatları ekleyerek tadına bakalım.

Yufkaları üçgen şeklinde kestikten sonra sosu heryerine gelecek şekilde sürüp .Yukardan  aşağı parmağınızla itin ve resimdeki şekil olacak ve aşağı doğru çevirin iç harcını koyup sarınca bu şekil oluyor.Üzerine yumurta sarısı ve  çörek otu ekleyip 200 derecede pişirebilirsiniz.

Bu börek sosu çıtır bir börek yapıyor tadıda hafif oluyor.
Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Himmmm..çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık, en kısa zamanda deneyecegm inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım inşallah sende beğenirsin. ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...