Selamun Aleyküm
Evde 6 aylık bir bebek olunca kendi yoğurdumuzu yapmak zorundayız.Hem de herşey doğallığını kaybetmeye baslamışken.
Öncelikle taze güvendiğiniz süt temin edin.
2 çeşit süt ile yoğurt yaptım.
1. Taze inek sütü ile kapağını kapatarak mayaladım.
2. İtimat günlük süt ile ağzı na elek koyarak mayaladım.
Yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken hususlar,
1. Tencere ıslatıp inek sütünüzü kanaması için tencereye bırakın 10 dk geçmemesi iyi olandır.
2. Ara ara karıştırın.
3. 1 kg süt için 1 yemek kaşığı yoğurt başka bir cam kasede su ile katı bir ayran yapalım.
4.Süt kaynadıktan sonra hangi kap da mayalanacak ise yerini hazırlayıp sütü içine koyalım. (Cam kap daha güzel tutmasını sağlıyor)
5 . Süt sıcaklığı annemden öğrendiğim hep küçük parmağını hafif ısıracak der ben 10 sn kadar sayıyorum ve yakmıyorsa içine tahta kaşık ile mayasını koyuyor 3 veya 4 kez karıştırın.
6. 4 saat bekletelim ve hemen 4 saat sonra dolaba yerleştirilir.
7.1 gün ağzı açık dolapta dinlendikten sonra afiyet olsun.
Ağzı açık mayalama usulü üzerine tel elek koydum battaniye sardım. 1 gece beklettim daha katı bir yoğurt ortaya çıktı.
(Benimde tutmadığı zamanlar oldu onuda lor peynir yaparak israf etmedik)
Evde 6 aylık bir bebek olunca kendi yoğurdumuzu yapmak zorundayız.Hem de herşey doğallığını kaybetmeye baslamışken.
Öncelikle taze güvendiğiniz süt temin edin.
2 çeşit süt ile yoğurt yaptım.
1. Taze inek sütü ile kapağını kapatarak mayaladım.
2. İtimat günlük süt ile ağzı na elek koyarak mayaladım.
Yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken hususlar,
1. Tencere ıslatıp inek sütünüzü kanaması için tencereye bırakın 10 dk geçmemesi iyi olandır.
2. Ara ara karıştırın.
3. 1 kg süt için 1 yemek kaşığı yoğurt başka bir cam kasede su ile katı bir ayran yapalım.
4.Süt kaynadıktan sonra hangi kap da mayalanacak ise yerini hazırlayıp sütü içine koyalım. (Cam kap daha güzel tutmasını sağlıyor)
5 . Süt sıcaklığı annemden öğrendiğim hep küçük parmağını hafif ısıracak der ben 10 sn kadar sayıyorum ve yakmıyorsa içine tahta kaşık ile mayasını koyuyor 3 veya 4 kez karıştırın.
6. 4 saat bekletelim ve hemen 4 saat sonra dolaba yerleştirilir.
7.1 gün ağzı açık dolapta dinlendikten sonra afiyet olsun.
Ağzı açık mayalama usulü üzerine tel elek koydum battaniye sardım. 1 gece beklettim daha katı bir yoğurt ortaya çıktı.
(Benimde tutmadığı zamanlar oldu onuda lor peynir yaparak israf etmedik)
Ben de yıllardır yoğurdumu kendim yaparım :)
YanıtlaSilMerhaba, blogunuzu etkinlikte görüp geldim. Yeni galiba, hayırlı olsun.
Takipteyim bana da beklerim, umarım seversiniz.
www.nowacraft.blogspot.com
Hoşgeldiniz :) tabiki hemen geliyorum ziyarete
YanıtlaSilYapmaya hiç cesaret edemedğim, annişimin biz küçükken yaptığı ve hayran kaldığım ev yapımı yoğurt! Harika bir paylaşım bir gün bende evde denemek istiyorum,paylaşımın için teşekkür ederimmm :) <3
YanıtlaSilHoşgeldiniz :) rica ederim
YanıtlaSilMerhaba blogunu yeni keşfettim ve takibe aldım banada beklerim mutlaka :)
YanıtlaSilwww.meryyildiz.blogspot.com.tr
Hosgeldin teşekkür ederim bende bloguna ziyarete hemen geliyorum :)
YanıtlaSilEvde yoğurt yapan biri olarak lezzetinin hiç bir yoğurda benzemeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ellerinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle....
YanıtlaSilwww.neclasolen.com
Teşekkür ederim Necla hanım insan alışırsa ev yoğurduna diğerlerinin tadı bir tuhaf geliyor :)
Silseve seve geliyorum